Τι και αν και θα!

στις

Έχεις σκεφτεί  πόσο περίπλοκη μπορεί να γίνει η σκέψη και αυτά που καταφέρνει να σκεφτεί ο ανθρώπινος νους;

Μπορεί να κάνει σχέδια, υποθέσεις, να αγχώνεται, να γράφει , να σβήνει, να υπολογίζει, να μετράει , να , να , να….

Αλλά στην τελική όταν περνάει ο καιρός καταλαβαίνεις πως τα πράγματα ήταν τελικά πολύ πιο απλά..Πρέπει να το καταλάβει αυτό αυτός που ανησυχεί και προσπαθεί να συντονίσει και να ελέγξει τα πάντα γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να χαρεί αληθινά, να εκπαιδευτεί πραγματικά και να νιώσει την πραγματικότητα για να μπορεί και να την αντιμετωπίσει ανάλογα.

Σκέψου πόσες φορές  έκανες υποθέσεις με το μυαλό σου, ανησύχησες για σενάρια και γεγονότα που ΑΝ συνέβαιναν τι θα έκανες και που ΑΝ τελικά κατέληγαν έτσι πως θα αντιδρούσες εσύ και οι γύρω σου…

Τι θα έκανες εσύ, τι θα γινόταν γενικά και τι και αν και θα!

Γενικά όταν μπαίνουν στον λογισμό του ανθρώπου αυτές οι λέξεις αρχίζουν όλα και περιπλέκονται αυτόματα! Ενεργοποιείται το άγχος σε συνδυασμό με την αναβλητικότητα που ακολουθεί ως υποτιθέμενη άμυνα και προστασία και στο τέλος αυτό που μένει και που έχεις κρατήσει είναι τα σενάρια που είχες κάνει – τα οποία σε άγχωσαν, σου μετρίασαν την χαρά , σου έκοψαν την φόρα και που τελικά δεν έγιναν κιόλας…

Άρα;

Πόσο πιο εύκολο θα ήταν να ζούσες πραγματικά την στιγμή –χωρίς περιττές επιφυλάξεις και δισταγμούς  – και να αντικαθιστούσες το χρόνο ανησυχίας που δημιουργείς με περισσότερο παραγωγικό και δημιουργικό  χρόνο.   Να μην έβαζες μπροστά την αναβλητικότητα που ξεπετάγεται όλη τη  ώρα- χωρίς καν να το καταλαβαίνεις (σε διάφορες μορφές όπως 1. Καθαρίζω ότι βλέπω, 2. Ακόμα ένα επεισόδιο, 3. Ύπνος, 4. Πολύ ώρα στο διαδίκτυο) με υποτιθέμενη πρόθεση  πως πρέπει να γίνουν αυτά πρώτα και μετά να ολοκληρώσω ότι έχω βάλει στόχο.

Από ένα ταξίδι μέχρι ένα project που όλο αναβάλω στη δουλεία ή μια εργασία στο σπίτι.

Σίγουρα χρειάζονται και αυτές οι στιγμές αλλά σίγουρα δεν θα πρέπει να καθορίζουν αυτές την καθημερινότητα μας.

Φτιάξε καινούργιες μικρές καθημερινές παραγωγικές συνήθειες, διάβασε , άκουσε μουσική, χόρεψε, σκέψου (τόσο όσο πρέπει) ,εκπαιδεύσου, δες καινούργια πράγματα, φτιάξε καινούργιες αναμνήσεις, διακόσμησε τη  ζωή σου (περισσότερο από ότι το σπίτι σου) και ντύσε την ψυχή σου (περισσότερο από ότι εσένα).

Είναι ένα καλό παράδειγμα για να δεις τι πραγματικά έχει σημασία και να δεις αν πραγματικά πρέπει να αγχώνεσαι για κάποια πράγματα ή αν απλά πρέπει να σταματήσεις. Να διαγράψεις από την μνήμη σου αλλά και από την μνήμη του κινητού σου παραπανήσια notes και to do και πολύ ΑΠΛΑ να ζήσεις στο τώρα.

Να ολοκληρώνεις επί τόπου όσες μικροεκκρεμότητες μπορείς, να μην σημειώνεις συνεχώς γεμίζοντας απλώς άσκοπα το πρόγραμμα σου και το μόνο πλάνο που να κάνεις να έχει στόχο την εύστοχη και χωρίς παρεμβολές ολοκλήρωση ενός αληθινού πιο μακροπρόθεσμου στόχου χωρίς πιεστικά – άπιαστα deadlines που εσύ ο ίδιος βάζεις και αγχώνεσαι περισσότερο όταν δεν τα προλαβαίνεις.   

Ένα ακόμα εύστοχο παράδειγμα/λύση μπορεί να είναι και η καταγραφή κάποιων αναμνήσεων  (πιο παιδικών ίσως) που σε κάνουν να νοσταλγείς και να θυμάσαι πόσο πιο απλά φαινόντουσαν και ήταν τότε όλα.

Τότε που έβλεπες εκείνα τα παιδικά σε βιντεοκασέτες ξανά και ξανά ή που μετρούσες τα καλοκαίρια με μπάνια (πρωινά και απογευματινά και νευρίαζες όταν σου έλεγε κάποιος πως το απογευματινό δεν μετράει!) αλλά και από τα πόσα παγωτά έφαγες.

Έτσι απλά, χρωματιστά , χωρίς περιττές ασπρόμαυρες σκέψεις -που θέλοντας και μη κάποια στιγμή θα έρθουν από μόνες τους (γιατί και αυτές είναι μέσα στο πρόγραμμα) αλλά τουλάχιστον δεν θα τις έχεις ζήσει και ξαναζήσει μέσα στο μυαλό σου φθείροντας έτσι και τις υπόλοιπες, ήρθε η ώρα να δεις πιο διαφορετικά τα πράγματα , πιο ρεαλιστικά , πιο ανθρώπινα , πιο χαλαρά!

Να ακολουθείς συνέχεια το ίδιο πρόγραμμα , να φοβάσαι να αλλάξεις συνήθειες (είτε για λίγο – είτε για πολύ –είτε για πάντα) ,να φοβάσαι να γνωρίσεις νέες καταστάσεις και ανθρώπους, που μπορεί να ωφελήσει πέρα από το να σε κρατήσει πίσω σε πολλά;

Και ως γνωστόν ο χρόνος δεν γυρνάει πίσω για αυτό άσε τα «τι» και «αν» και «θα» και ενεργοποίησε την ‘’καλή’’ παρορμητικότητα σου που τόσο καιρό είχες ξεχάσει και ξεκίνα!

Ένα Σχόλιο Προσθέστε το δικό σας

 1. Ο/Η Sofia Georgiadou λέει:

  -Το ήξερες ότι έχουμε 2 ζωές;
  -Αλήθεια; Και πότε αρχίζει η δεύτερη ζωή;
  -Όταν συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε μόνο μία!
  __________________________💛______
  Αναμένω τις νέες περιπέτειες αγαπημένη; φιλιά πολλά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s